Sony zaustavlja prodaju hardvera i softvera za PlayStation u Rusiji

Zbog stalne invazije Rusije i rata na Ukrajinu, Sony je odlučio zaustaviti prodaju svog PlayStation softvera i hardvera u zemlji, za što je ukrajinski zamjenik premijera lobirao od prošlog tjedna. Ne samo da to uključuje stavke u PlayStation Storeu i PS5 konzolama, već čak ni nedavno izdani Gran Turismo 7 nije dostupan u Rusiji u vrijeme tiska.

Sony je to objavio na svojoj službenoj PlayStation Twitter stranici. Cijelu objavu možete pročitati u nastavku.

“Obustavili smo sve isporuke softvera i hardvera, lansiranje Gran Turismo 7 i rad PlayStation Storea u Rusiji. Kako bi podržala humanitarnu pomoć, Sony Group Corporation najavila je donaciju od 2 milijuna američkih dolara Visokom povjereniku Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) i međunarodnoj nevladinoj organizaciji Save the Children, za podršku žrtvama ove tragedije.”

Mnoge druge tvrtke diljem svijeta također su zaustavile prodaju svojih proizvoda u Rusiji. WWE više ne emitira WWE Network, dok su Microsoft, EA i CD Projekt RED prestali prodavati svoje proizvode i u Rusiji. Ne izgleda da je Rusija zainteresirana za zaustavljanje rata s Ukrajinom, pa bi ova zabrana PlayStationa u zemlji mogla potrajati neko vrijeme.

Share
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x