Novi DualSense kontroleri imaju snažnije opruge i nove dijelove

Čini se da su novi PS5 DualSense kontroleri u boji nadograđeni s malo drugačijim komponentama unutar njih u odnosu na prethodne boje.

Zahvaljujući videu TronicsFixa, možemo vidjeti unutrašnjost sva tri nova DualSense kontrolera u boji, gdje izgleda kao da je Sony napravio neke suptilne promjene ispod haube.

Kako je objašnjeno u videu, novi kontroleri (Nova Pink, Galactic Purple, Starlight Blue) sadrže malo drugačiju oprugu koja se nalazi iza stražnjih L i R tipki. U starijem Cosmic Red kontroleru opruga je imala debljinu od 0,25 mm, dok noviji kontroleri imaju opruge debljine 0,3 mm. Nije jasno hoće li to napraviti značajnu razliku za igrače, ali samo gledajući same opruge, one se čine puno izdržljivije.

Ostale razlike pronađene u novim kontrolerima u boji uključuju vrlo male promjene na modulima analogne palice. Čini se kao da je Sony zamijenio mali crni komad plastike na dnu za zeleni komad plastike identičnog izgleda. Kao što je objašnjeno u videu, malo je vjerojatno da ova promjena čini zamjetnu razliku za igrače, ali postoji i mala šansa da bi se mogla povezati s izbjegavanjem zanošenja štapa, iako to još nije dokazano.

Share
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x