10 starih igara s izvrsnom grafikom

Postoje neke igre s izvanrednom grafikom i vizualnim izgledom koje nas impresioniraju do danas. Evo 10 starih igara s izvrsnom grafikom. Na ovaj popis uključio sam igre sjajnog izgleda izdane prije 2012. koje se i danas drže. Unosi su igre koje imaju prekrasan umjetnički stil ili visoku vizualnu vjernost za to vrijeme, kao i igre koje kombiniraju oba ova aspekta.

Još jedna napomena: usredotočili smo se na 3D igre, pa iako se mnogi 2D klasici dobro drže, nisu ovdje uključeni. Na kraju, preporučamo da većinu ovih igara igrate na osobnom računalu kako biste maksimalno iskoristili njihove postavke. Također ćemo istaknuti sve remastere.

Bioshock

Sjajni BioShock izvorno je objavljen 2007. i bio je orijentir u igricama. Podvodni distopijski grad Rapture bio je neobična, ali dobrodošla promjena u odnosu na konvencionalni svjetski dizajn igara. Postoji više značajki igre koje su stvarno impresivne. Osobito su lijepo napravljeni atmosferski svjetlosni efekti i naravno, mokre površine i vodeni efekti. Ako želite igrati BioShock igre u sadašnjosti, remasterirani BioShock: The Collection je pravi put, ali ne može se poreći kako je originalna igra veličanstveno izgledala 2007. godine; definitivno se dobro drži i danas.

FarCry 2

Može se reći da je Far Cry 2 iz 2008. više tehnološki demo nego igra koja naglašava koliko je DUNIA motor dobar. Doduše, igrivost i mehanika oružja i dalje se dobro drže do danas, i to je definitivno zabavna igra. Ali ono što je stvarno impresivno je njegov impresivan vizualni prikaz.

Igra je smještena u Afriku, pa su osvjetljenje i paleta boja tmurne i suhe. Po mom mišljenju, to je vrlo dobro pristajalo igri. Ovdje također vrijedi spomenuti teksture, fiziku, efekte i sjene. Teksture i sjene bile su posebno impresivne za to vrijeme; bile su oštre, jasne i jasne. I naravno, učinci i fizika Far Cry 2 nisu nadmašeni ni u jednoj drugoj igri franšize.

Crysis

Briljantni Crysis iz 2007. očit je odabir za ovakav popis. Događa se na tropskom otoku, a karta je otvorena. Osim živog i lijepog osvjetljenja, teksture igre, efekti, a posebno fizika i dalje se vrlo dobro drže do danas. Kao i Far Cry 2, može se uzeti u obzir da je Crysis također neka vrsta tehnološkog demoa koji pokazuje CryEngine. Ali i igrivost je bila jako dobra. Izdan je i Crysis Remastered, ali je prijem bio manje pozitivan od originala.

F.E.A.R.

STRAH. je igra o kojoj puno govorim u svojim člancima, s dobrim razlogom. Za igru izdanu 2005., F.E.A.R. i dalje je izvanredna horor FPS igra. Zapravo, ima jednog od najboljih negativaca u videoigrama.

Dok većina igara može izgledati lijepo zbog bujnih šuma i sunčeve svjetlosti, F.E.A.R. koristi tehnologiju koja tamu i sjene čini tako impresivnima. U osnovi, to je mračna i sumorna horor igra, a način na koji se nosi sa osvjetljenjem i sjenama je jednostavno veličanstven. Efekti i kvaliteta čestica u igri također su za svaku pohvalu. Kad dođe do pucnjave, to je kaotično, a količina krhotina i razaranja impresivna je do danas.

Mirror’s Edge

Mirror’s Edge iz 2009. i dalje je jedna od najboljih parkour igara ikada. Nastavak, Mirror’s Edge: Catalyst, nije ispunio očekivanja, ali prva igra se još uvijek drži vrlo dobro. Dok se brzo krećete kroz krovove futurističkog grada, jedva ćete zastati kako biste cijenili čiste i detaljne teksture. Ali osvjetljenje i šarena priroda igre su vrlo uočljive i to je najbolji vizualni aspekt igre.

Dead Space

Originalni Dead Space iz 2008. bio je izvanredna horor igra. Sa sigurnošću se može reći da je to najbolja znanstveno-fantastična horor igra dosad. Ovo je još jedna igra koja koristi tamne sjene i atmosfersko osvjetljenje kako bi uronila u igru igrača. Futuristički dizajn okruženja igre u kombinaciji s grotesknim neprijateljima tada je bio prizor za vidjeti, a vrijedi ga igrati iu sadašnjosti. Dead Space Remake najavljen je 2021. godine, a datum izlaska je 27. siječnja 2023. godine.

Red Dead Redemption

Red Dead Redemption 2 iz 2018. jednostavno je remek-djelo. No, kada govorimo o prvoj igri koja je objavljena 2010., neporecivo je koliko sjajno izgleda. Igra je vrlo zapadnjačka, a okruženje je prašnjavo i svijetlo. Ovo vrlo dobro odgovara priči i premisi igre i doista se osjeća kao Divlji zapad. Vjerujem da je Red Dead Redemption verzija Westa bolja od RDR2. Teksture i sjene su još uvijek impresivne, i još uvijek vrijedi igrati.

Battlefield: Bad Company 2

Bad Company 2 iz 2010. jedna je od najboljih linearnih FPS igara ikada. To je zahvaljujući destruktivnim okruženjima i naravno, super impresivnoj grafici u to vrijeme. Kao što možete vidjeti na snimci zaslona, igra ne izgleda loše ni po današnjim standardima. Ali najbolji detalji izlaze na vidjelo kada se dogode pucnjave. Sve je uništivo, a količina krhotina i ruševina koje lete okolo je suluda. To je podcijenjena Battlefield igra. Ako ga još niste igrali, svakako biste trebali.

Batman: Arkham Asylum

Batman Arkham Asylum bila je igra koja je započela Arkham franšizu. Do danas je Arkham Asylum gotovo savršeno iskustvo igranja. Grafika se izuzetno dobro drži; atmosfersko i tamno osvjetljenje stvarno odgovara igri i izvedeno je savršeno. Igra je smještena u naslovni Arkham Asylum i to je vjerojatno najbolje okruženje u Arkham igri. Nije bila tako otvorena kao druge igre, ali je smiješno kako je sjajno izgledala 2009.

Mafia II

Mafia II je podcijenjen dragulj i ima posebno mjesto u mom srcu. Mogu vam jamčiti da ćete je voljeti jednako kao i svaki drugi igrač koji je igrao ovu sjajnu igru. Igra je smještena u Empire City regiji otvorenog svijeta. Iako nema mnogo sporednih misija, svijet je tako impresivan i lijep za svoje vrijeme. Iako je ovo remasterirano, gornji snimak zaslona je iz izvorne verzije.

Na početku igre, mjesec je prosinac i snijeg je posvuda. Tako je lijepo zimi, a postaje bolje tek nakon otapanja. Posvuda po karti ima bezbroj realnih detalja. Mafia II zauvijek će ostati jedna od najboljih kriminalističkih igara ikada.

Share
3 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x